Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei test Android O nu al op de Huawei Mate 9’

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2017, 12:23 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Huawei al Android O aan het testen is. Ook ziet het ernaar uit dat dat testen gebeurt op de Huawei Mate 9 van het bedrijf. Android O is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, dat later dit jaar verschijnt voor Android-apparaten.

Android O op de Huawei Mate 9 – gerucht

Het ziet ernaar uit dat Huawei één van de eerste fabrikanten is die Android O test op zijn eigen hardware, los van Googles eigen hardware. Deze versie van het Android-besturingssysteem is ongeveer een maand geleden onthuld en draait momenteel op enkele Nexus- en Pixel-apparaten van app-ontwikkelaars. En zoals het er nu naar uitziet dus ook op de Huawei Mate 9. Gebruikers van het Android-forum XDA Developers hebben namelijk al een versie van het OS voor Huawei-apparaten online gezet, die nu al uit te proberen is.

Echter, deze versie is, net zoals de algemene versie van Android O, niet voor iedereen geschikt. Een hoop dingen werken niet naar behoren, waardoor je een toestel met deze Android-versie nog niet dagelijks zou kunnen gebruiken. Zo werkt Google Play Services nog niet en die diensten heb je wel nodig voor dagelijks gebruik. Je zou, als je een beetje handig bent, Google Play Services kunnen sideloaden — maar als je niet weet waar je aan begint, raden we het af dit te doen. De verwachting is dat O aan het einde van het jaar wordt gelanceerd.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.