Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram groeit harder dan ooit en heeft nu 700 miljoen gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2017, 16:26 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat de fotodeeldienst momenteel 700 miljoen actieve gebruikers heeft: dat is 100 miljoen meer sinds december. Dat is de kortste tijd dat het sociale netwerk gericht op foto’s zo veel nieuwe gebruikers heeft kunnen verwelkomen.

700 miljoen gebruikers voor Instagram

Het ziet ernaar uit dat Instagram sneller dan ooit actieve gebruikers aan zich weet te binden. De fotodeeldienst maakt woensdag namelijk bekend nu 700 miljoen actieve gebruikers te hebben. Ter vergelijking: in december waren dat er nog 600 miljoen. In zo’n korte tijd heeft de app nog nooit zo veel gebruikers mogen verwelkomen. De dienst werd in oktober 2010 gelanceerd en behaalde zijn eerste 100 miljoen gebruikers pas in februari 2013. Maar sinds maart 2014 zit de vaart er goed in en groeit het sociale netwerk steeds harder en harder.

De term ‘actieve gebruiker’ wordt vaak gebruikt voor het aanduiden van een succesvol platform of hoe populair het in de praktijk is, maar er zijn duidelijke beperkingen aan dit label. Een actief lid kan iemand zijn die drie keer per dag iets post of checkt, maar ook iemand die elke dag even scrolt door de beschikbare foto’s. Het laat dus niet precies zien hoe betrokken die gebruikers zijn bij in dit geval Instagram. Desondanks is het een indrukwekkend aantal voor de dienst, die in de afgelopen maanden heel wat nieuwe features heeft gekregen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.