Instagram op Android wordt voorzien van een offline modus

20 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Instagram

Facebook heeft deze week aangekondigd dat de fotodeeldienst Instagram wordt voorzien van een offline modus. De app is in sommige delen van de wereld al offline te gebruiken, maar op dit moment nog niet in Nederland.

Instagram offline gebruiken

Tijdens de F8-conferentie van Facebook, een conferentie bedoeld voor ontwikkelaars, heeft het bedrijf laten weten dat Instagram wordt voorzien van een offline modus. Aanvankelijk wordt die modus beperkt uitgerold. In eerste instantie is die bedoeld voor Android en voor mensen in ontwikkelingslanden, waar het internet nog niet zo breed beschikbaar is als in het westen. Maar uiteindelijk zal de modus overal worden uitgerold, ook in Nederland. En, zo laat Facebook later weten, ook de mensen die iOS gebruiken kunnen rekenen op de functie.

Deze offline functionaliteit gaat verder dan alleen een post opslaan als concept, die automatisch wordt verstuurd wanneer er weer internet is. Je kunt straks posts liken en er een comment onder plaatsen, en zelfs accounts volgen of ontvolgen. Alle informatie wordt gesynchroniseerd op het moment dat er weer een internet verbinding aanwezig is. Bovendien slaat Instagram bepaalde profielen of onderdelen binnen tabs op die je vaak gebruikt, zodat je daar ook naartoe kunt gaan zonder internet. Wanneer de functie naar Nederland komt, is niet bekend.

Instagram

Reacties (0)