Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram zet nu de achtervolging in op Pinterest met ‘nieuwe’ functie

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2017, 10:00 CategorieApplicaties

Instagram heeft een update uitgerold voor zijn Android- en iOS-applicatie, met een functie die wat wegheeft van een Pinterest-feature. Je kunt nu namelijk posts van het fotodeelnetwerk in een collectie opslaan en daar een thema aan meegeven.

Instagram gaat nu Pinterest achterna

Nu Instagram succesvol de functies van Snapchat heeft overgenomen (en inmiddels ook meer gebruikers voor die functies heeft), is het tijd om de pijlen op een ander doel te richten. Of het bewust wordt gedaan of niet is nu niet duidelijk, maar het lijkt erop dat die pijlen zijn gericht op Pinterest. De fotodeeldienst heeft namelijk een update voor de apps op Android en iOS uitgebracht die het voor gebruikers mogelijk maakt posts op het sociale netwerk te bundelen in een collectie, waar zelf ook een thema aan meegegeven kan worden.

Zo kun je bijvoorbeeld andermans vakantiefoto’s opslaan voor jezelf, zodat je straks weet wat je wil zien als je er zelf heen gaat. Zodoende hoef je niet door die eindeloze berg foto’s te scrollen om dat ene kiekje terug te vinden. Of dit een grote impact op de gebruikersbasis van Pinterest gaat hebben, lijkt niet waarschijnlijk. Dat netwerk is duidelijk gericht op verzamelen en ordenen. Maar de casual fotoverzamelaar zal ongetwijfeld blij zijn dat die nu nog meer met Instagram kan. Ook biedt dit uiteraard meer mogelijkheden voor adverteerders en winkels.

  • Instagram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.