Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Levertijd grootste iPad Pro (12,9”) loopt flink op

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2017, 0:09 CategorieiPad

Het is iCulture opgevallen dat de levertijd van de grootste iPad Pro (12,9 inch) flink oploopt. Veel varianten van deze tablet hebben een levertijd van twee tot drie weken in Nederland. De kleinste iPad Pro, met een scherm van 9,7 inch, kan wel direct worden geleverd.

Opvolger in de maak?

iCulture speculeert dat het wellicht tijd wordt voor een opvolger. De grootste iPad Pro is alweer zo’n anderhalf jaar geleden op de markt gebracht. Echter, tot dusver is er van Apple taal noch teken vernomen dat wijst op een vervanging van de grootste en duurste tablet in het aanbod. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Of problemen met de productie?

Een andere mogelijkheid voor de lange levertijd is dat er productieproblemen zijn, of dat er bepaalde onderdelen tijdelijk moeilijk leverbaar zijn. Dat soort problemen kom je echter vaker tegen bij tablets die nog maar net op de markt zijn, dan bij tablets die al geruime tijd in de (digitale) schappen liggen.

MacRumors: Don’t buy

Het lijkt dus waarschijnlijker dat Apple de eerste grote iPad Pro uitfaseert ten gunste van een opvolger. Dat Apple hier naartoe werkt, is ook het vermoeden van MacRumors, die beide iPad Pro’s op de ‘don’t buy’-lijst heeft gezet. De 12,9-variant is al 223 dagen op de markt en vervanging door een snellere en betere opvolger ligt na zo’n periode voor de hand. Wie nu toch deze tablet bestelt, is volgens MacRumors een dief van zijn eigen portemonnee. De originele iPad Pro 12,9-inch zal bij de presentatie van een opvolger hoogstwaarschijnlijk een euro of honderd in prijs dalen.

11 mei

Wie er nu toch met alle geweld een wil bestellen, zal tot 11 mei moeten wachten totdat hij wordt geleverd. Dat is op de website van Apple te lezen. Dat geldt tenminste voor de Apple Store zelf. Wie hem elders haalt, bij BCC of Coolblue, heeft hem aanzienlijk sneller in huis, maar ook bij sommige wederverkopers loopt de levertijd nu al op.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.