Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bant game-emulators uit de Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2017, 9:07 CategorieApplicaties

Microsoft heeft laten weten dat game-emulators voortaan niet langer welkom zijn in de Windows Store. Huidige emulators zijn verbannen. Met een emulator is het mogelijk een game te spelen van een andere spelcomputer op een Windows-apparaat.

Geen game-emulators in de Windows Store

Microsoft heeft het beleid van de Windows Store aangepast. Daarin staat nu vermeld dat ontwikkelaars geen game-emulators meer mogen toevoegen aan de digitale winkel. Een emulator is een stuk software waarmee gebruikers games kunnen spelen die op andere spelcomputers zijn uitgebracht. De Nesbox Universal Emulator, waarmee gamers spellen van Nintendo en Sega konden spelen met een Xbox One-controller, is één van de populairste voorbeelden van zo’n emulator. Deze applicatie is niet langer te vinden in de Windows Store.

De website PC Gamer meldt dat de app nog wel te vinden is buiten de Windows Store om en dus geïnstalleerd kan worden op een Windows-pc of -tablet. Echter, software downloaden buiten de winkel van een platform om is een risicovolle onderneming, omdat bepaalde gegevens niet meer te controleren zijn. Daarom doe je er goed aan dergelijke software niet te downloaden, nog los van de discussie of je het recht hebt om oudere games gratis op een ander platform te spelen. Op Android kunnen er nog wel emulators gedownload worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.