Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt dat de Creators Update naar weinig phablets komt

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2017, 9:34 CategorieWindows

Microsoft heeft bevestigd dat de Windows 10 Mobile Creators Update naar slechts dertien apparaten zal komen. Dat betekent dat de kans dus klein is dat je deze update zal ontvangen voor je phablet, smartphone of kleine tablet met Windows 10 Mobile.

Deze toestellen krijgen Windows 10 Mobile Creators Update

Microsoft heeft dit weekend bevestigd dat de Windows 10 Mobile Creators Update naar slechts een handvol apparaten zal komen. Eerder lekte de lijst al, maar nu is die lijst dus door de softwaregigant bevestigd. In totaal gaat het om dertien apparaten.

 • Alcatel IDOL 4S
 • Alcatel OneTouch Fierce XL
 • HP Elite x3
 • Lenovo Softbank 503LV
 • MCJ Madosma Q601
 • Microsoft Lumia 550
 • Microsoft Lumia 640/640XL
 • Microsoft Lumia 650
 • Microsoft Lumia 950/950 XL
 • Trinity NuAns Neo
 • VAIO VPB051

Een hooggeplaatste medewerker binnen het Windows-team, Dona Sarkar, legt uit waarom dit het geval is. Het komt erop neer dat het team van mening is dat de Creators Update niet voor iedereen de best mogelijke ervaring aanbiedt op de oudere apparaten. Dat bepaalde de softwaregigant op basis van feedback van testers. Daarom is er dus besloten om de update minder breed beschikbaar te maken. Wat de reden ook is, het is natuurlijk behoorlijk zuur dat je waarschijnlijk de update niet krijgt — maar beter dat, dan een slecht werkende phablet.

 • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.