Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft ondersteunt originele Windows 10-versie vanaf mei niet meer

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2017, 8:59 CategorieWindows

Microsoft heeft aangekondigd dat de originele versie van Windows 10 vanaf 9 mei geen verse beveiligingsupdates meer ontvangt. De oplossing voor dit probleem is uiteraard overstappen op een recentere versie van het besturingssysteem.

Stekker uit ondersteuning voor originele versie Windows 10

Het zat er al even aan te komen, maar nu is de kogel door de kerk. Microsoft heeft namelijk aangekondigd wanneer de ondersteuning voor de originele versie van het besturingssysteem ten einde komt. Vanaf 9 mei hoeven gebruikers van de eerste versie van het systeem geen beveiligingsupdates meer te verwachten. Dat is op een Patch Tuesday: een dag waarop Microsoft patches uitbrengt voor zijn OS. Het is dus enorm aannemelijk dat dit ook meteen de laatste update is voor de originele versie van het populaire besturingssysteem.

Dat Microsoft de stekker uit de ondersteuning trekt, is natuurlijk te betreuren. Maar het is geen vreemde zet en ook niet moeilijk op te lossen. Momenteel zijn er vier actieve versies van het OS beschikbaar, waardoor je dus gemakkelijk kunt overstappen naar een recentere versie om het probleem op te lossen. Hoe meer versies er actief zijn, hoe meer werk Microsoft aan het updaten heeft. Daarvoor kun je het systeem handmatig updaten, maar ook wachten totdat de Creators Update bij je aankomt. Die grote update wordt sinds deze week uitgerold.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.