Robin Hoods maken Pokémon Go weer leuk voor kinderen

17 april 2017 2 Minuten 3 Reacties
Pokemon Go Robin Hood

Kinderen die net aan Pokémon Go beginnen, kennen het frustrerende verschijnsel. Alle Pokegyms zijn bezet door high-level monsters die er nauwelijks af te knokken zijn. Maar hulp is onderweg.

Bedriegers

Vermoed wordt dat er nogal wat bedriegers tussen zitten, zoals voorgeprogrammeerde bots die de gyms bezetten zonder er ooit te zijn geweest. Niantic is al maanden bezig om die hackers uit het spel te knikkeren, maar ze beginnen steeds weer opnieuw. Nu is in diverse landen een soort Robin Hood-achtige beweging ontstaan die de gyms van de hackers ‘bevrijdt’ en ze teruggeeft aan de spelers door er niets anders op te zetten dan bijvoorbeld een Magikarp.

GPS spoofen

In diverse landen is dit verschijnsel om zich heen aan het grijpen. Spelers, legitieme wel te verstaan, zijn het zat dat de Pokegyms voortdurend worden bezet door lieden die nooit bij zo’n gym in de buurt zijn geweest. Door de gps te ‘spoofen’  – wat op een ingewikkelde manier kan zonder dat game-ontwikkelaar Niantic erachter komt – kunnen ze ongehinderd vanuit bijvoorbeeld Australië een gym in Amsterdam bezetten.

Robin Hood is onderweg

En probeer zo’n Blissey er dan nog maar eens af te krijgen. Kinderen en andere spelers die nog een beetje laag in het spel zitten, lukt dat niet. Maar spelers die al vanaf het begin meedoen, wel. En zij schieten het spel nu te hulp door het weer leuk te maken. Een level-10 gym met tien Blisseys erop pakken ze gezamenlijk aan en daarna zetten ze er een enkele Magikarp of een ander monster met weinig combat power op. Zo nodigt het andere spelers weer uit om bezit te nemen van zo’n gym. En met meer spelers wordt het spel ook weer leuker.

Eerlijk spel

In Nederland is nog weinig van zo’n Robin Hood-achtige beweging bij Pokémon Go-spelers te merken, maar wellicht duurt dat niet al te lang meer. Want ook hier zijn flink wat gyms al maandenlang bezet door monsters van mensen die er nog nooit een voet in de buurt hebben gezet, wat eerlijke spelers wel moeten doen om een kans maken om er op te komen.

Reacties (3)