Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung en LG werken allebei aan scherm met vier gebogen randen’

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2017, 9:11 CategorieHardware

Samsung en LG zouden allebei, zelfstandig, aan een scherm werken voor een mobiel apparaat dat is voorzien van vier gebogen randen. Dat zou dus betekenen dat er een mobiel apparaat op de markt gaat komen met gebogen randen aan zowel de boven- als onderkant.

Samsung en LG werken aan speciaal scherm – gerucht

Het design van de Samsung Galaxy S8 laat momenteel weinig te wensen over: de twee gebogen schermranden en de dunne randen aan de boven- en onderkant zorgen ervoor dat het ongetwijfeld het mooiste toestel is van dit moment. Maar het kan nog een stapje verder: wat als er niet twee, maar vier gebogen scherm randen zouden zijn? Een smartphone of phablet met een screen-to-body-ratio van 98 procent? Aan een dergelijk apparaat zouden zowel Samsung als LG nu, zelfstandig van elkaar, werken als we de nieuwste geruchten mogen geloven.

Er liggen nog wel wat drempels op de weg. Zo zou het lamineerproces niet berekend zijn op vier gebogen randen, waardoor er een soort blind spot ontstaat op het touchscreen — een gebied waar de aanraakgevoelige functionaliteit niet werkt. Deze blind spot zou in alle hoeken van de smartphone aanwezig zijn. Om een smartphone of phablet met vier gebogen randen te realiseren, dienen de fabrikanten dus een nieuw proces voor het lamineren te ontwikkelen om de problemen te voorkomen. De bedrijven hebben niet gereageerd op de geruchten.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.