Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung en Qualcomm werken al aan processor voor Galaxy S9’

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2017, 13:39 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan werken Samsung en Qualcomm momenteel al aan de processor voor de Samsung Galaxy S9. Deze smartphone moet volgend jaar verschijnen en gaan draaien op de Snapdragon 845 van Qualcomm.

Nieuwe chip van Qualcomm voor Galaxy S9 – gerucht

Deze week zal de Samsung Galaxy S8 voor iedereen beschikbaar zijn. Dus dat betekent dat we vooruit kunnen kijken: wat mogen we van de Samsung Galaxy S9 verwachten? Als we geruchten uit Zuid-Korea mogen geloven, dan zal de onaangekondigde S9 worden voorzien van een nieuwe processor waar Samsung en Qualcomm momenteel aan zouden samenwerken. Het zou hier moeten gaan om de Qualcomm Snapdragon 845. Dit moet uiteindelijk de opvolger gaan worden van de Qualcomm Snapdragon 835, die in de Galaxy S8 zit.

Over de Qualcomm Snapdragon 845 is momenteel nog niets bekend. Wel weten we dat de Qualcomm Snapdragon 835 een verbetering op het gebied van performance heeft laten zien van 27 procent. Ook is de chip dertig procent energiezuiniger dan zijn voorganger. We mogen dus verwachten dat de 845 daar nog eens overheen gaat en wederom krachtiger, maar ook energiezuiniger zal zijn. Met wat voor verbeteringen we te maken krijgen, is nu helaas nog niet te zeggen. Qualcomm heeft er zelf nog niets over naar buiten gebracht.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.