Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S8 Active laat zich voor het eerst horen

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2017, 17:12 CategorieAndroid

Bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft de Samsung Galaxy S8 Active voor het eerst van zich laten horen. De ruggedized versie van de nieuwste superphablet van Samsung zal dus wel binnenkort naar de winkels komen.

Gripvast

De Active-versies van de voorgaande S-series van Samsung – zoals de Galaxy S7 Active, hierboven afgebeeld – waren allemaal waterdichte en redelijk schokbestendige varianten van de telefoon waarvan hij was afgeleid. Nu zijn de nieuwste Galaxy S8 en S8 + al waterdicht, dus het valt te bezien wat de Active hier voor nieuws aan heeft toe te voegen. Vast en zeker een achterkant die gripvast is uitgevoerd en wellicht geen over het scherm vallende randen, want dat is voor een ruggedized versie waarschijnlijk te breekbaar. Te verwachten valt een soort S8 die een stootvast hoesje heeft ingeslikt.

Bouwvakker

Ruggedized, oftewel een bouwvakkerstelefoon, betekent dat het design van het toestel ondergeschikt is aan de bestendigheid tegen zware omstandigheden. Genoemd worden altijd bouwvakkers en zeezeilers die met zo’n toestel uit de voeten moeten kunnen. De Galaxy S8 Active is bij de FCC bekendgemaakt als de SM-G892A, en de interne werktitel van het toestel is Cruiser.

Grotere batterij

Cruiser zal vast slaan op de extra waterdichtheid van het toestel, want de term staat ook voor zeewaardige (marine)schepen. Te verwachten valt, behalve een stevige korst, een extra grote (en dikke) batterij waarmee zo’n toestel ineens ook interessant wordt voor Pokémon Go-trainers.

Hardwareknoppen

Bij de ruggedized versies komen we meestal ook wat extra hardwareknoppen tegen. Of die op de S8 Active zitten, is nog niet bekend, want plaatjes heeft Samsung er niet bij gedaan.

Het is dus nog afwachten wat de Galaxy S8 Active precies allemaal in petto heeft. Nu hij bij de FCC is beland, kan het niet al te lang meer duren voordat de phablet officieel wordt onthuld.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.