Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert app die woorden omzet in emoji en andersom

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2017, 9:30 CategorieApplicaties

Samsung heeft een app uitgebracht waarin mensen met elkaar communiceren door middel van emoji: de app zet woorden om in plaatjes en andersom. De app is nu verkrijgbaar voor Android en zal later ook voor iOS verschijnen, laat de fabrikant weten op een speciale website.

Samsung lanceert Wemogee voor Android

Soms lijkt het erop dat emoji een aparte taal zijn geworden, in plaats van een grappige aanvulling erop. Elk symbool kan voor een woord of woordgroep staan, waardoor ermee communiceren steeds gemakkelijker wordt. Om dat proces nu te versimpelen, heeft Samsung een speciale app uitgebracht. Deze app, nu alleen verkrijgbaar voor Android en later pas voor iOS, heet Wemogee en zet zinnen om in emoji en andersom. Hiermee wil de fabrikant de taalbarrière doorbreken voor mensen die moeite hebben met schrijven.

Zo wordt bijvoorbeeld ‘Hoe gaat het?’ omgezet naar een emoji met een glimlach en een hand die het ‘oké’-symbool uitvoert. Ook is er een vraagteken zichtbaar. Je zult wellicht wat tijd moeten investeren om emoji in goedlopende zinnen te veranderen, maar na verloop van tijd weet je waarschijnlijk wel ongeveer welke emoji waar voor staat. Samsung heeft samen met professors en neurologen, van de Universiteit van Milaan, gewerkt aan de applicatie. In totaal kunnen mensen gebruikmaken van zo’n 140 zinnen. De app is gratis te downloaden.

  • Wemogee
  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.