Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Google Chrome verhelpt verspringen binnen pagina

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2017, 9:44 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor Google Chrome die het verspringen binnen een ladende pagina moet gaan verhelpen. De zoekmachinegigant noemt deze functie Scroll Anchoring: de pagina wordt ook daadwerkelijk vastgezet op een bepaald punt.

Update voor Google Chrome

Google Chrome voor mobiele apparaten is nog steeds een ontzettend fijne en uitgebreide browser. Maar er is wel een probleem – die helaas niet uniek is voor Chrome – die een goede internetervaring in de weg kan zitten: het moment dat een pagina verspringt naar boven wanneer die volledig geladen is. Dat probleem wordt opgelost dankzij de lancering van een update voor de populaire browser. Google noemt de functie Scroll Anchoring. De pagina in kwestie wordt op een bepaald punt vastgezet tijdens het laden, waardoor die dus niet verspringt.

Om dat voor elkaar te krijgen, let Google Chrome voortaan op een specifiek element op de pagina en onthoudt dat tijdens het laden. In een korte video demonstreert Google de techniek. Links tref je de pagina zonder de update aan en rechts is de update al toegepast. Binnen de vijftien seconden van de video is meteen duidelijk hoe groot dit verschil is. Google claimt dat dit gemiddeld drie verspringingen per pagina moet gaan voorkomen. De update wordt nu uitgerold naar de Chrome-browser op mobiele apparaten en kan elk moment arriveren.

 • Google Chrome
 • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

 1. Albert Swinkels
  24 april, 2017 om 17:21

  De aangegeven website is in ontwikkeling. Ik werk met een masterpage en met verschillende pagina’s die de masterpage gebruiken.
  Storend vind ik het steeds eventjes verspringen van het beeld bij navigatie door de webapplicatie via het navigatiemenu. MsEdge laat dan een stabiele pagina zien maar alleen bij Chrome verspringt het beeld steeds heel eventjes.
  Is dit oplosbaar?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.