Update voor Google Chrome verhelpt verspringen binnen pagina

12 april 2017 1 Minuut 1 Reacties
Google Chrome browser

Google heeft een update uitgebracht voor Google Chrome die het verspringen binnen een ladende pagina moet gaan verhelpen. De zoekmachinegigant noemt deze functie Scroll Anchoring: de pagina wordt ook daadwerkelijk vastgezet op een bepaald punt.

Update voor Google Chrome

Google Chrome voor mobiele apparaten is nog steeds een ontzettend fijne en uitgebreide browser. Maar er is wel een probleem – die helaas niet uniek is voor Chrome – die een goede internetervaring in de weg kan zitten: het moment dat een pagina verspringt naar boven wanneer die volledig geladen is. Dat probleem wordt opgelost dankzij de lancering van een update voor de populaire browser. Google noemt de functie Scroll Anchoring. De pagina in kwestie wordt op een bepaald punt vastgezet tijdens het laden, waardoor die dus niet verspringt.

Om dat voor elkaar te krijgen, let Google Chrome voortaan op een specifiek element op de pagina en onthoudt dat tijdens het laden. In een korte video demonstreert Google de techniek. Links tref je de pagina zonder de update aan en rechts is de update al toegepast. Binnen de vijftien seconden van de video is meteen duidelijk hoe groot dit verschil is. Google claimt dat dit gemiddeld drie verspringingen per pagina moet gaan voorkomen. De update wordt nu uitgerold naar de Chrome-browser op mobiele apparaten en kan elk moment arriveren.

Google Chrome

Reacties (1)