Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 Creators Update plaatst privacyinstellingen op één plek

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2017, 10:25 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat Windows 10 Creators Update straks alle privacyinstellingen op één plek zal presenteren voor de gebruiker. Hierdoor moet het voor gebruikers gemakkelijker zijn de instellingen terug te vinden en aan te passen.

Windows 10 Creators Update maakt privacyinstellingen zichtbaar

Windows 10 heeft in de afgelopen maanden kritiek ontvangen over de manier waarop het systeem omgaat met het kunnen instellen van privacyonderdelen. Het OS verzamelt namelijk enorm veel data over zijn gebruiker, zonder dat die gebruiker daar op een toegankelijke wijze wat aan kan doen. Maar met de release van de Windows 10 Creators Update, die volgende week verschijnt, komt daar verandering in. Microsoft zal namelijk een extra pagina binnen de instellingen plaatsen die alle (of de meeste) privacyinstellingen zal gaan bevatten.

Binnen het nieuwe scherm voor de privacyinstellingen kun je een aantal dingen in- en uitschakelen:

  • Locatie: Geef Windows 10 toegang tot je locatie en laat Windows die data delen met Microsoft.
  • Spraakherkenning: Laat Cortana en Windows 10 je stem herkennen en de data doorsturen naar Microsoft.
  • Relevante advertenties: Geef apps toegang tot je advertentie-identiteit zodat er advertenties op basis van je gebruik kunnen worden weergeven.
  • Aangemeten ervaringen met data: Geef Microsoft toegang tot je data zodat er tips en aanbevelingen gedaan kunnen worden.

Maar er is ook een optie die je niet in of uit kunt schakelen. Dat is het onderdeel diagnostiek. Je hebt daarvoor de keuze uit twee onderdelen:

  • Volledig: Stuur data zoals het gebruik van de browser, apps en functies naar Microsoft voor het verhelpen van problemen.
  • Basis: Stuur minder data naar Microsoft.

Voorheen was het zo dat die instellingen wel te vinden waren binnen Windows 10, maar goed verspreid waren. De Windows 10 Creators Update voegt de onderdelen dus samen. Ook is het zo dat je dit scherm voortaan ziet bij het instellen van een nieuwe pc of tablet.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.