Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 10 Mobile Creators Update komt maar naar 13 apparaten toe’

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2017, 9:53 CategorieWindows

De aankomende Windows 10 Mobile Creators Update, die vanaf 25 april beschikbaar is, komt maar naar dertien apparaten toe. Maar het kan zijn dat er in de toekomst meer (oudere) apparaten toegang krijgen tot de nieuwe software-update voor het platform.

Windows 10 Mobile Creators Update is onderweg

Microsoft is voornemens de Windows 10 Mobile Creators Update, die vanaf eind april te downloaden zal zijn, uit te brengen voor slechts dertien verschillende apparaten, schrijft ZDNet. Dat is zeer weinig. Ook het aantal toestellen van Microsoft zelf valt goed tegen: alleen de Lumia 640/XL, 550, 650 en 950/XL zullen de update gaan ontvangen. Alle andere Lumia’s zullen de update dus niet ontvangen. Microsoft heeft de lijst nog niet honderd procent bevestigd en zal binnenkort een pagina op haar website updaten met de volledige lijst.

Maar voorlopig ziet die lijst er als volgt uit:

 • Alcatel IDOL 4S
 • Alcatel OneTouch Fierce XL
 • HP Elite x3
 • Lenovo Softbank 503LV
 • MCJ Madosma Q601
 • Microsoft Lumia 550
 • Microsoft Lumia 640/640XL
 • Microsoft Lumia 650
 • Microsoft Lumia 950/950 XL
 • Trinity NuAns Neo
 • VAIO VPB051

Sommige van die apparaten zijn ook niet in Nederland verkrijgbaar, waardoor het aanbod in ons land wel erg klein is. Mocht dit waar zijn, dan zou het wel vreemd zijn aangezien de Windows 10 Mobile Creators Update beter op oudere hardware zou draaien dan de Anniversary Update.

 • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.