Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Pad 3 aangekondigd: Android-tablet met 7,9″-scherm

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2017, 9:16 CategorieAndroid

Xiaomi heeft deze week stilletjes een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hier om de Xiaomi Mi Pad 3: een tablet met Android als OS. Vooralsnog komt dit apparaat alleen in China uit. Of de tablet ook naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt.

Dit is de Xiaomi Mi Pad 3

Fabrikant Xiaomi heeft deze week de Xiaomi Mi Pad 3 aangekondigd. Dit is een Android-tablet met een 7,9″-display met een prijs van ongeveer 206 euro. Het apparaat beschikt over een softwareschil in de vorm van MIUI8. Het scherm heeft een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Onder de motorkap zit 4 GB aan werkgeheugen, 64 GB aan interne opslagruimte en een hexacore 2,1 GHz MediaTek MT8176-processor met een geïntegreerde IMG GX6250-gpu. Daarmee is de tablet goed te vergelijken met de Asus ZenPad 3S 10.

Verder is er een accu van 6.660 mAh aanwezig. Die zou volgens de fabrikant twaalf uur gebruik moeten toestaan. Op de achterkant zit een camera van dertien megapixel, die in staat is video’s in 1080p te schieten. De frontcamera beschikt over vijf megapixel. Daarnaast is er usb-type-c, wifi en bluetooth 4.0 en komen we sensoren als een lichtsensor en een gyroscoop tegen. Daarnaast ondersteunt het scherm een dynamische kleurenmanagementtechnologie en kan de framerate (beeldjesverversing) worden aangepast op wat er dan gebeurt.

De Xiaomi Mi Pad 3 beschikt daarnaast over handige features zoals een blauwlichtfilter. Ook kun je de tablet als een soort e-reader instellen, door het scherm alleen zwart en wit te laten zien. Op moment van schrijven is het nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland komt.

  • Delen:
Asus ZenPad 3S 10
Asus ZenPad 3S 10
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.