Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

1Password introduceert reismodus om gegevens veilig op te bergen

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2017, 9:32 CategorieApplicaties

De wachtwoordenmanager 1Password heeft een speciale reismodus geïntroduceerd, waarmee je je gegevens veilig kunt houden. Zo kun je dus bepaalde gegevens tijdelijk verwijderen bij grenscontroles, zodat je informatie niet in verkeerde handen valt.

Reismodus voor 1Password

De wachtwoordenmanager 1Password heeft deze week een handige update gekregen: een reismodus. Met die modus is het mogelijk allerlei persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, creditcards en andere opgeslagen data, te verwijderen van de apparaten van de gebruiker. Deze modus is in het leven geroepen vanwege de toename van het aantal grenscontroles in het buitenland. Steeds vaker dienen mensen hun smartphones en tablets af te geven aan beveiligingsmedewerkers wanneer ze een land willen binnenkomen.

En aangezien je smartphone ontzettend veel persoonlijke data bevat – en wanneer je 1Password gebruikt heel veel van die data staat opgeslagen in die ene app – is het niet meer dan logisch dat sommige mensen zich nogal zorgen maken wanneer ze hun smartphone afgeven ter controle. Voordat je aan de slag kunt met de reismodus, dien je zelf nog wel wat handelingen te verrichten. Ook is het zo dat alleen abonnementshouders toegang krijgen tot deze functie: de mensen zonder abonnement op de dienst moeten helaas zonder doen.

Abonnementshouders hebben de optie om sommige kluizen (die je kunt zien als profielen met daarin persoonlijke data zijn onderverdeeld in categorieën, mocht je dat handig vinden) te markeren als ‘veilig voor reizen’. Wanneer de reismodus dan wordt geactiveerd, dan zullen de kluizen die niet zodanig zijn gebrandmerkt verdwijnen van je toestel — zo hebben andere mensen daar dus geen toegang tot. Wanneer de reismodus wordt uitgeschakeld, dan zal alle informatie wederom goed gesynchroniseerd worden met al je apparaten.

Mocht je dus veel reizen en naar specifieke landen gaan (zoals de Verenigde Staten), dan dien je dus even tijd te investeren in kluizen waarin je data opslaat die je elders nodig hebt en waar andere mensen niet zo heel veel mee kunnen. Want zodra de reismodus actief is, verlies je dus zelf ook data die op dat moment niet toegankelijk is (of je moet de ontbrekende data zelf onthouden). Desondanks is het wel de meest veilige manier om je data te beschermen tijdens het reizen, dus waarschijnlijk zullen veel mensen hier dankbaar gebruik van gaan maken.

  • 1Password
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.