Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verkochte iPads met 13% gedaald in een jaar tijd

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2017, 10:58 CategorieiPad

Apple heeft laten weten dat er in het afgelopen kwartaal minder iPads zijn verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Het gaat om een daling van dertien procent — maar deze prestatie is alsnog boven verwachting, aldus ceo Tim Cook.

iPads presteren alsnog boven verwachting

Apple heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal, het tweede kwartaal van het fiscale jaar, minder iPads verkocht heeft in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: zo’n 8,9 miljoen. Dat is een daling van dertien procent. Apple heeft er in de afgelopen maanden heel wat aan gedaan om te zorgen dat die verkopen aantrekken, maar niets lijkt te helpen: grotere iPad-modellen, speciale stylussen, deals die zijn gesloten met bedrijven en onderwijsinstellingen, iPads voor op het werk — het lijkt allemaal niet te helpen.

Desondanks heeft Apple-ceo Tim Cook gezegd dat de verkopen nog altijd boven verwachting waren. Of dat verkeerd optimisme is of niet: de cijfers liegen er niet om. Het gaat slecht met de iPad, ondanks de verkooptoename die af en toe optreedt. Over het algemeen dalen de verkopen al sinds begin 2014, met één uitschieter per jaar (wanneer er een nieuw model uitkomt). De Apple Watch doet het wel goed, laat Tim Cook weten. Die verkopen zouden in een jaar tijd zijn verdubbeld — maar er zijn geen cijfers bekend.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.