Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verscheepte tablets nu voor het tiende kwartaal op rij gedaald

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 18:44 CategorieAndroid

Onderzoeksbureau IDC heeft laten weten dat het aantal verscheepte tablets voor het tiende kwartaal op rij is gedaald. In totaal werden er wereldwijd net iets meer dan 36 miljoen tablets verscheept in het afgelopen kwartaal.

Daling in verscheepte tablets: trend blijft doorzetten

De tabletmarkt is in mineur. Voor het tiende kwartaal op rij is het zo dat het aantal verscheepte tablets wederom is gedaald: de daling is 2,5 jaar geleden ingezet. In het eerste kwartaal van 2017 was er een daling zichtbaar van 8,5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vorig jaar waren er 39,6 miljoen tablets verscheept en dit jaar waren het er 36,2 miljoen. Er is nog wel een gouden randje: de daling was aanzienlijk lager dan in de kwartalen ervoor, maar daar is ook alles mee gezegd. Het feit blijft dat het slecht gaan met de tabletmarkt.

Deze cijfers houden rekening met tablets die gekoppeld kunnen worden aan een toetsenbord, zogenaamde hybrides. Apple stond nog altijd op de eerste plaats, ook al was er een daling zichtbaar van dertien procent. Samsung staat op de tweede plek wereldwijd. Samsung heeft overigens hetzelfde aantal tablets als vorig jaar verscheept, en heeft er een hoger marktaandeel aan overgehouden. Huawei, Amazon en Lenovo maken de top vijf compleet. De eerstgenoemde heeft zevenhonderdduizend tablets meer verscheept in het afgelopen kwartaal.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.