Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versies Amazon Fire-tablets op komst

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 16:56 CategorieHardware

Amazon heeft vandaag een nieuwe versie van zijn Fire-tablet aangekondigd. Daarnaast komt er een Kids Edition van het Fire HD 8-apparaat. De Fire 7 is nu iets dunner en lichter gemaakt, en heeft volgens de webwinkel een beter display gekregen dat beschikt over hoger contrast en helderdere tekst.

Kids Edition voor Fire HD 8

Amazon breidt voor het eerst zijn Kids Edition uit naar de Fire HD 8-tablets. Dat betekent dat ouders die graag over de Amazon FreeTime Unlimited software willen beschikken nu een nieuwe 8-inch, HD-versie van de tablet kunnen bestellen. Met die software, die overigens 2,99 dollar per maand kost, kunnen ouders precies zien hoeveel hun kinderen de tablet gebruiken.

Het is ook mogelijk om precies te bepalen waar kinderen toegang tot hebben, van boeken tot games, tot video’s en websites. Vorige maand nog lanceerde Amazon een vernieuwd dashboard voor die functionaliteit.

Alexa komt naar het Verenigd Koninkrijk

Als onderdeel van de vernieuwde tablets, brengt Amazon nu voor het eerst Alexa naar een ander land dan de Verenigde Staten. Vorig jaar oktober kwam Alexa namelijk naar de Amerikaanse tablets. Nieuw gekochte tablets in het Verenigd Koninkrijk beschikken standaard over de functie, oudere apparaten krijgen de update op een nader te bepalen datum.

Prijskaartje Amazon Fire tablet

De prijzen van de Amazon Fire tablets gaan iets veranderen. De Fire HD 8 wordt een tientje goedkoper en kost voortaan 79,99 dollar per stuk. De Fire 7 blijft 49,99 dollar kosten. Beide apparaten worden vanaf 7 juni geleverd, maar pre-orders zijn vanaf vandaag al mogelijk voor inwoners van de landen waar ze verkocht worden. Nederland valt daar niet onder.

Wereldwijde verkopen

De Amazon Fire Tablet blijft een populair apparaat, voornamelijk door de lage prijs. Onderzoeksbureau IDC stelt dat er over heel 2016 in totaal 174,8 miljoen tablets verkocht zijn. Amazon was de derde grootste partij in die markt, met 26,2 miljoen verkochte exemplaren. Daarmee liep het enkel achter op Apple (met 42,6 miljoen verkochte tablets) en Samsung (met 26,6 miljoen verkochte tablets).

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.