Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-distributiecijfers voor mei 2017 laten wederom groei voor Nougat zien

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2017, 11:07 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwe Android-distributiecijfers voor mei 2017 vrijgegeven: de cijfers laten wederom een groei voor Android 7.0 Nougat zien. Op moment van schrijven staat de nieuwste versie van Android nu op meer dan zeven procent van alle apparaten.

Nougat wederom gestegen in distributiecijfers

Platformhouder Google heeft vandaag de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Deze cijfers geven een overzicht van het aandeel per Android-versie, waardoor iedereen goed kan zien hoe goed een bepaalde versie het doet. De nieuwste cijfers laten wederom een positieve indruk achter voor Android 7.0 Nougat, die met 2,2 procentpunten gestegen is sinds vorige maand. Deze versie van het besturingssysteem heeft nu 7,1 procent van alle Android-apparaten onder zijn hoede. Marshmallow is afgelopen maand niet gestegen of gedaald.

In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, deed Marshmallow het veel slechter dan Nougat nu doet. Destijds wist die versie van Android slechts 4,6 procent van de Android-apparaten te bereiken, terwijl Nougat nu bijna op het dubbele aantal staat. Het ziet er dus naar uit dat fabrikanten sneller hun toestellen van nieuwe Android-versies voorzien. Waar die groei mee te maken heeft is niet zeker, maar het kan komen doordat Google en de pers de fabrikanten nu nauwlettend in de gaten houden, ook met het oog op data en privacy.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.