Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Instant Apps is nu beschikbaar voor alle ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2017, 9:42 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de functie Android Instant Apps nu is opengesteld voor alle ontwikkelaars van Android-applicaties. Mogelijk betekent dit dus dat er meer apps kunnen worden uitgeprobeerd, zonder dat je daarvoor een complete app hoeft te downloaden.

Android Instant Apps open voor alle ontwikkelaars

Het heeft een jaar geduurd, maar de functie Android Instant Apps is nu voor alle ontwikkelaars beschikbaar. De functie werd vorig jaar tijdens Google I/O aangekondigd en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid aan een lichte versie van een app in Google Play te zetten. Die lichte versie stelt gebruikers in staat een app uit te proberen, zonder hem daarvoor helemaal te hoeven downloaden. Ook kun je de apps uitproberen in je webbrowser. Sinds januari zijn er al een aantal van dit soort apps beschikbaar, maar dat aantal wordt straks uitgebreid.

Ontwikkelaars moeten wel wat veranderen aan hun apps. Zo moeten die modulair zijn opgebouwd en ondersteuning aanbieden voor deep links, zodat gebruikers op een link kunnen klikken en direct dat gedeelte van de app kunnen gebruiken die ze zoeken. De download dient ook onder een bepaalde grootte te zitten en gebruikers dienen de mogelijkheid te hebben om een app in z’n geheel te downloaden. Android Instant Apps vereisen dat gebruikers tenminste Android 6.0 hebben. Maar aan 5.0-ondersteuning wordt mogelijk gewerkt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.