Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt iTunes naar de Windows Store en dat is belangrijk

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2017, 10:07 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het bedrijf samenwerkt met Apple om de iTunes-muziekwinkel naar de Windows Store te krijgen. De muziekwinkel schittert in afwezigheid in de Windows Store, terwijl er wel heel vaak naar gezocht wordt door Windows-gebruikers.

iTunes komt naar Windows Store

Apple is voornemens iTunes, de muziekwinkel van de hardwaregigant, naar de Windows Store te brengen. Dat maakt Microsoft tijdens zijn Build 2017-presentatie bekend. Beide bedrijven werken al een tijdje samen om de winkel naar de Windows Store te krijgen. Gebruikers van Windows zoeken ontzettend vaak naar de muziekwinkel van Apple in de Windows Store, maar schittert dus momenteel in afwezigheid. De toevoeging van deze winkel lijkt wellicht marginaal, maar kan een succesvolle stap zijn voor het succes van Windows 10 S.

Maar om van Windows 10 S een groot succes te maken, moeten er meer apps in de winkel komen te staan die mensen daadwerkelijk gebruiken. Zoals bijvoorbeeld Google Chrome en zoals het er nu naar uitziet, zal die browser niet in de Windows Store komen te staan. Apps die in die winkel staan moeten namelijk voldoen aan dezelfde basis en dat betekent dat Google, samen met Microsoft, veel geld en tijd moet steken in het ombouwen van Google Chrome. En het is nog maar de vraag of Google die moeite wil nemen — of het de moeite waard is.

Gebruikers van Windows 10 S zijn namelijk niet in staat om de standaardbrowser aan te passen. Ze kunnen wel een andere browser dan Edge gebruiken, maar worden automatisch doorgeleid naar Microsoft Edge wanneer ze een link vanuit een document of applicatie openen. En dat is iets waar Google het waarschijnlijk mee oneens is, omdat het gebruik van Chrome dan alsnog zal achterblijven. Hoe dan ook: de toevoeging van iTunes, één van de grootste digitale muziekwinkels van dit moment, is elk geval een stap in de juiste richting.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.