Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple kan geen eigen grafische chip maken zonder inbreuk op patenten’

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 9:27 CategorieiPad

De huidige leverancier van de grafische chip voor de iPhone en iPad spreekt zijn zorgen uit over de gpu die Apple van plan is te maken. Het bedrijf meldt dat Apple niet in staat is zelf een dergelijke chip te maken, zonder inbreuk te doen op patenten — maar Apple denkt daar zelf anders over.

Grafische chip van Apple

Imagination Technologies is de huidige leverancier van grafische chips voor de iPhone en iPad. Het bedrijf maakt zich zorgen over wat komen gaat: Apple heeft namelijk aangekondigd een eigen grafische chip te willen gaan ontwikkelen, maar daar verzet het bedrijf zich uiteraard tegen. Mocht het bedrijf uit Cupertino hierin slagen, dan neemt het natuurlijk geen chips meer af van Imagination Technologies, en dat heeft nu al effect. De waarde van de aandelen op de beurs van de fabrikant zijn namelijk aanzienlijk gedaald sinds dit nieuws.

Het gaat dus niet goed met het bedrijf en dat is te merken. Imagination Technologies heeft twee afdelingen in de verkoop staan: die van de geïntegreerde processors en die van het licenseren van patenten die te maken hebben met mobiele apparaten en het Internet of Things. Ondertussen is de fabrikant ook een formeel geschil gestart tegen Apple, om te voorkomen dat er straks problemen ontstaan. Het bedrijf hoopt namelijk dat Apple bepaalde technieken officieel blijft licenseren, want anders kunnen er dus nogal vervelende rechtszaken ontstaan.

Imagination Technologies claimt namelijk dat Apple niet in staat is een grafische chip te maken, zonder inbreuk te doen op een aantal patenten die de fabrikant in handen heeft. Apple denkt daar natuurlijk anders over, vandaar dat deze procedure nu in werking is gesteld. Dit is enorm belangrijk voor deze chipfabrikant: zestig procent van de omzet zijn royalty’s die de fabrikant binnenhaalt via Apple, dankzij de productie van het iOS-apparaat. Houden deze betalingen op, dan betekent dat mogelijk ook het einde van de fabrikant.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.