Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple ontwikkelt chip voor kunstmatige intelligentie voor iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2017, 9:36 CategorieiPhone

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel achter de schermen aan een chip voor kunstmatige intelligentie voor de iPhone. Dezelfde geruchtenmakers melden dat de chip nog wel eens Apple Neural Engine genoemd zou kunnen worden.

Kunstmatige intelligentie-chip van Apple

Bloomberg meldt dat Apple momenteel aan een chip voor kunstmatige intelligentie werkt voor in de iPhone. De chip zou nog wel eens Apple Neural Engine kunnen worden genoemd en kunnen worden gebruikt voor verfijnde taken op basis van algoritmes gerelateerd aan stem- en gezichtsherkenning en augmented reality, waarbij het slimme apparaat in theorie zou moeten kunnen zien wat de gebruiker ziet en dat kunnen definiëren. Ook zou deze chip worden ingezet voor het verbeteren van de accuduur, laten de geruchtenmakers weten.

Het is niet bekend of de chip al in de iPhones van dit jaar aanwezig zal zijn, maar Apple zou wel al iPhones met de chip aan boord aan het testen zijn. Het uiteindelijke doel lijkt hier te zijn dat Apple ervoor wil zorgen dat deze chip voor kunstmatige intelligentie veel van het werkt overneemt van de processor en grafische chip, zoals Apple dat bijvoorbeeld ook al doet voor de draadloze AirPods. In de apparaten van het bedrijf zit een extra chip die ervoor kan zorgen dat het koppelen tussen de iPhone en de oordoppen veel gemakkelijker gaat.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.