Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate van mei nu beschikbaar voor Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2017, 9:41 CategorieAndroid

Google heeft op maandagavond Nederlandse tijd de beveiligingsupdate van mei vrijgegeven voor de Nexus- en Pixel-apparaten. Dat betekent dat, wanneer je één van die apparaten hebt, je de update binnen nu en enkele dagen kunt ontvangen.

Download de beveiligingsupdate van mei

Google heeft de beveiligingsupdate van mei vrijgegeven voor haar Nexus- en Pixel-apparaten. Dat houdt in dat, wanneer je één van die apparaten hebt, je binnen nu en enkele dagen de update kunt verwachten en downloaden. Het is een aanvulling op Android 7.1.2, die enkele bugs en problemen zal oplossen. Zoals altijd zijn er twee versies in omloop, die allebei op hetzelfde moment worden geïnstalleerd. In versie één gaat het om twintig problemen, terwijl versie twee 98 problemen oplost. In totaal worden er dus 118 problemen gefixt.

De reden dat er altijd twee pakketten worden geleverd is omdat fabrikanten dan zelf sneller de mogelijkheid hebben problemen op te lossen met Android-apparaten die universeel zijn, aldus Google. Alleen de apparaten van de zoekmachinegigant krijgen ook patchversie 2, terwijl apparaten van andere fabrikanten zouden mogen rekenen (en dat is niet altijd het geval) op versie 1. Zoals altijd geeft Google ontzettend weinig details vrij over de problemen met de software, zodat kwaadwillenden niet meteen op missie gestuurd worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.