Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cases onthullen nieuwe details 10,5-inch iPad

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 16:55 CategorieiPad

Er zijn beelden van cases gelekt die details lijken te onthullen over de aankomende 10,5- en 12,9-inch iPad Pro-apparaten. Verwacht wordt dat de nieuwe tablets qua ontwerp en formaat lijken op de 9,7-inch variant die al verkrijgbaar is. Het scherm past in die kleinere behuizing dankzij smallere schermranden.

iPad accessoires

Benjamin Geskin – die wel vaker dit soort beelden plaatst – zette enkele foto’s op Twitter. Het gaat om accessoires die volgens hem ontwikkeld zijn voor de vernieuwde apparaten van Apple. De foto’s van de cases laten zien dat er ruimte is voor een Lightning-port, speaker grills, microfoon en een verticale camera.

De ruimte voor de microfoon is aan de achterkant van de cases te zien, en lijkt daarmee dezelfde locatie te krijgen als bij de 9,7-inch iPad Pro. De huidige 12,9-inch modellen hebben de microfoon vlak naast de volumeknop aan de rechterkant zitten.

De cases hebben verder een aantal andere uitsparingen, vermoedelijk voor de speakers. Twee daarvan bevinden zich aan de bovenkant en twee aan de onderkant. Dat wijst erop dat de 10,5″-variant vermoedelijk ook ondersteuning biedt aan het stereo-audiosysteem dat Apple al bij de iPhone 7 en 9,7-inch iPad Pro inbouwde.

Aan de bovenkant van de case is verder nog plek voor de lock-button en de 3,5 mm aux-ingang. Daarmee lijkt Apple voor verschillende apparaten ook duidelijk verschillende strategieën te kiezen als het aankomt op de aux-ingang.

De fabrikant liet die juist weg bij de iPhone 7, omdat de smartphone daarmee wat dunner kon worden. Maar voor tablets hanteert het bedrijf dus een andere strategie, waarbij dunnere apparaten niet per se de stap voorwaarts lijken.

Release iPad

De productie van de vernieuwde 10,5-inch iPad zou op dit moment begonnen zijn. Apple schijnt de nieuwe versie tijdens de WWDC, dat over twee weken plaatsvindt, te presenteren. Afgezien van die nieuwe iPads, zou Apple waarschijnlijk ook een slimme speaker met Siri presenteren.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.