Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebooks kunnen eerder toegang krijgen tot nieuwe Android-functies

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2017, 10:47 CategorieChrome OS

In de toekomst zou het zomaar kunnen zijn dat de Chromebooks eerder toegang gaan krijgen tot nieuwe Android-functies dan smartphones of tablets. Dat heeft te maken met het afwijkende updateschema van de lichte laptopvervanger.

Chromebooks krijgen mogelijk eerder Android-updates

Het Chrome OS schittert in afwezigheid tijdens de Google I/O-conferentie van 2017. Hoewel de zoekmachinegigant geen grote aankondigingen heeft gedaan over het besturingssysteem van de lichte laptops, betekent dat natuurlijk niet dat er helemaal niets te melden is. The Verge sprak met Kan Liu, senior director van productmanagement voor het Chrome OS. Liu meldt in dat interview dat het mogelijk is dat Chromebooks in de toekomst eerder toegang krijgen tot nieuwe Android-functies, dan de smartphones en tablets.

Dat heeft te maken met de updatecyclus. Voor Android verschijnt er één keer per jaar een grote update, maar het Chrome OS wordt elke zes weken van kleinere updates voorzien. Het zou dus kunnen dat het Chrome OS-team kleine functies uit toekomstige versies van Android haalt en die alvast implementeert. Voordat je nu heel enthousiast wordt: dit geldt helaas niet voor de features die worden geïntroduceerd voor Android O. Dat besturingssysteem staat in het teken van snelheid en veiligheid en wordt later dit jaar gelanceerd.

Update over Android-apps op Chromebooks

Ook heeft Liu een update gegeven over Android-apps op het Chrome OS. De mogelijkheid Android-apps te draaien op Chromebooks had al als een stabiele functie gelanceerd moeten zijn, maar zover is het helaas nog niet. Liu zegt dat het team voor ongeveer tachtig procent op weg is en dat de nieuwe Chrome OS-apparaten dus nog steeds te maken krijgen met functies die nog niet of niet helemaal lekker werken. Wanneer we straks in een stabiele omgeving Android-apps op Chromebooks kunnen gebruiken, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.