Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Google Assistant is ook aan te spreken middels het toetsenbord en komt naar iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 19:47 CategorieApplicaties

Google laat weten dat de Google Assistant voortaan ook aan te spreken is via het toetsenbord — niet meer alleen met je stem. Dat werkt precies zoals je dat mag verwachten: je opent de stemassistent en tapt op het toetsenbordicoontje.

Google Assistant en het toetsenbord

Google stelt gebruikers van Google Assistant in staat ook via het toetsenbord te communiceren met de stemassistent. Dat betekent dat je niet alleen met je stem iets kunt vragen aan Googles AI. Het werkt precies zoals je verwacht: wanneer je een gesprek opent met de Assistant, dan tap je op het toetsenbordicoon en kun je beginnen met typen. De microfoon zal te allen tijde beschikbaar zijn, mocht je die toch willen gebruiken. Google is voornemens deze update uit te rollen naar zowel Android en iOS (ja, de assistent komt ook naar iOS toe — in de VS).

Wanneer je communiceert via tekst, dan zal het antwoord van de Google Assistant ook puur visueel zijn. Je zult dus geen luide antwoorden terugkomen wanneer dat gewoonweg niet uitkomt. In feite gebruik je de Assistant zoals je dat zou doen met Google Allo, maar dan zonder die berichtendienst. Naast kunnen communiceren met je stem of een toetsenbord, is het straks ook mogelijk om te kunnen communiceren via de camera, dankzij Google Lens. Wanneer de Assistant in Nederland op iOS gelanceerd wordt, is momenteel nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.