Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze iPad is niet gemaakt door Apple

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 23:35 CategorieiPad

Er is een nieuwe iPad. Hij is echter niet gemaakt door Apple en lijkt maar heel in de verte op de tablets die het rijkste bedrijf van de wereld op de markt brengt. Wat is het dan wel?

Geen iPad maar IPad

Wat het is: jawel, een iPad. Of liever, een IPad. Je schrijft het net iets anders. Op die manier geven de Noord-Koreanen, want daar komt hij vandaan, er toch nog iets van een eigen ‘touch’ aan. Dat ze schaamteloos de naam jatten voor een tablet van eigen makelij, kan ze niets schelen. Het land doet niet mee in de internationale gemeenschap en als Apple copyright komt claimen, is dat bij voorbaat kansloos.

‘Met harddisk’

De iPad van Noord-Korea is een tablet uit het stenen tijdperk, dus of Apple zich hier heel druk over zal maken, is maar de vraag. De tablet heeft ‘4 CPU’s’  (bedoeld wordt waarschijnlijk een quadcore processor), hdmi, een toetsenbord en 1GB ram. De ‘harddisk’ (waarschijnlijk wordt hiermee gewoon het intern geheugen bedoeld) is 8GB groot, en er staan maar liefst veertig voorgeinstalleerde apps op.

Beperkte netwerkmogelijkheden

Noord-Korea presenteert het apparaat uiteraard als een grote technische overwinning. Een vraag blijft nog open: hoe groot het scherm eigenlijk is. Vermoedelijk is het een 7-inch exemplaar, maar dat wordt nergens vermeld. Er kan wel een sd-kaart in en er is de beschikking over netwerkmogelijkheden, hoewel die in Noord-Korea alleen door de absolute top gebruikt mogen worden om het internet op te gaan.

Meer klonen

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea Apple-producten namaakt. Er zijn ook van eigen makelij een soort iMac-klonen verkrijgbaar, die als twee druppels water op de computers van Apple lijken. Ook hebben de Noord-Koreanen het MacOS gekopieerd en een eigen naam gegeven: Red Star 3.0.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.