Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze populaire berichtendiensten gebruiken de meeste en de minste data uit je bundel

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2017, 9:36 CategorieApplicaties

Er is onderzoek gedaan naar welke populaire berichtendiensten nou heel veel en ontzettend weinig data verbruiken. De onderzoekers hebben gekeken naar die situaties, waarin de diensten weinig, iets meer en veel gebruikt zouden worden.

Berichtendiensten: welke gebruiken er veel en weinig data?

Een Italiaanse provider, SosTariffe, heeft onderzoek gedaan naar de populaire berichtendiensten en wilde antwoord op de vraag welke van deze diensten nou veel en weinig data verbruiken. Niet alle beschikbare diensten zijn onderzocht, alleen de apps waarvan het bedrijf weet dat ze veelal gebruikt worden. Het gaat daarom alleen om WhatsApp, Hangouts, Line, Viber, Telegram, Facebook Messenger en Skype. In het onderzoek werd er gekeken naar drie scenario’s, waarin er weinig, iets meer en veel gebruikgemaakt werd van deze berichtenapps.

  • Lichte consumptie: twintig berichten verzonden; twintig berichten ontvangen; vijf foto’s ontvangen; twee foto’s verstuurd.
  • Gemiddelde consumptie: veertig berichten verzonden; veertig berichten ontvangen; tien foto’s ontvangen; vijf foto’s verstuurd.
  • Zware consumptie: honderd berichten verzonden; honderd berichten ontvangen; vijftig foto’s ontvangen; twintig foto’s verstuurd.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Telegram en WhatsApp de berichtendiensten zijn die zuinig omgaan met je data. Viber (minder populair in Nederland), Facebook Messenger en Skype gebruiken de meeste data uit je bundel. Mocht je dus niet heel veel data in je bundel hebben en merk je dat je er snel doorheen gaat, dan is het wellicht een optie om een andere berichtenapp uit te proberen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.