Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Donderdag presentatie van Xiaomi Mi Max 2 met 6,44-inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2017, 17:56 CategorieAndroid

Komende donderdag zou Xiaomi een van zijn grootste nieuwe phablets presenteren: de Xiaomi Mi Max 2. Die zou een scherm van 6,44 inch krijgen.

Tabletkiller

Daarmee is de telefoon niet echt meer een phablet, maar meer een tabletkiller. De telefoon is vooral bedoeld om er spelletjes en films mee te consumeren. Een maand geleden was er al sprake van dat Xiaomi de nieuwe reuzenphablet zou presenteren, maar toen kwam de Chinese fabrikant met twee andere toestellen. De Mi Max 2 wordt nu dus over enkele dagen verwacht.

Midrange hardware

Enkele belangrijke specificaties geven aan dat het een erg grote phablet wordt met midrange hardware. De resolutie van het scherm blijft, ondanks zijn grootte, bij een redelijk bescheiden 1080 x 1920 pixels. De phablet wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 626-processpr, die lang niet de snelste is in de stal van deze chipmaker. Wel zit er een 5000 mAh batterij in, die ook wel noodzakelijk is met zo’n groot scherm. Aan de achterkant mogen we een vingerafdrukscanner verwachten.

Prijskaartje

De batterij en de schermgrootte zijn net iets groter dan die van de Xiaomi Mi Max, de voorganger van deze nieuwe phablet. De Mi Max 2 wordt niet al te duur: gesproken wordt over een prijskaartje van zo’n 230 dollar. Dat is net iets meer dan 205 euro, maar daarbij is nog niet zeker of de belastingen al in dat bedrag zijn verwerkt. Donderdag moeten we daar meer over horen.

Hoewel Xiaomi een van de grootste telefoonmakers ter wereld is, zijn de producten van deze Chinese gigant niet algemeen verkrijgbaar in Nederland. Onze redactie heeft niet lang geleden een toestel besteld via een Chinese webwinkel. Onze review van dit toestel is hier te lezen.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.