Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Dual camera van Samsung Galaxy Note 8 op foto te zien’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 21:04 CategorieAndroid

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn foto’s geplaatst die volgens de uploader de Samsung Galaxy Note 8 tonen. Op de achterkant van deze nieuwe phablet prijken twee camera’s. Dat is in lijn met eerdere geruchten over het toestel, dat de beruchte vlamvattende Galaxy Note 7 moet opvolgen.

IFA-beurs

Het duurt nog zeker een aantal maanden voordat Samsung de nieuwe telg van de Galaxy Note-serie gaat presenteren. Die wordt niet eerder verwacht dan bij de IFA-beurs in Berlijn, in het najaar. Maar nu al wordt er aardig gelekt over het nieuwe toestel.

Dummy

De foto’s die op Weibo zijn gezet, laten volgens kenners geen echte telefoon zien, maar een dummy. Die worden vaak ruimschoots voorafgaand aan de lancering aan accessoire-makers uitgedeeld. Hoewel het dus een inhoudsloos stukje plastic is, valt uit de foto’s wel te herleiden hoe het toestel eruit komt te zien.

Gebogen randen

De uploader van de foto’s heeft hem op één plaatje naast een Galaxy S8 gelegd, om aan te geven hoe groot het nieuwe toestel is. De Note 8 is inderdaad een aardig stuk groter. Ook is te zien dat het scherm net als bij de Galaxy S8 over de zijkanten van het toestel heen buigt. Dit ‘infinity display’, zoals Samsung het noemt, geeft ook aan dat de zijranden van het toestel minimaal zijn en dat gebogen schermen voortaan zo’n beetje de standaard zijn bij toptoestellen van Samsung.

Twee achtercamera’s

Op de achterkant komen we twee camera’s tegen, die verticaal onder elkaar zijn geplaatst. Wellicht is de dubbele camera bedoeld om onscherpte in diepte-foto’s te brengen.

Prototype

Het zou goed kunnen dat de echte Galaxy Note 8 er nog anders uit komt te zien, want we zitten nog maanden voor de lancering en tijdens het productieproces willen fabrikanten nog wel eens het een en ander wijzigen. Volgens eerdere geruchten zou de Galaxy Note 8 een 6,3-inch scherm krijgen. Over de verdere interne hardware is niets bekend, maar ga er maar vanuit dat de snelste processor er in zal zitten die beschikbaar is in het najaar, flink wat intern geheugen en een subliem scherm.

Batterij

Maar het echte nieuws zit natuurlijk in de batterij. Bij de Galaxy Note 7 gaf die grote problemen; tientallen toestellen vlogen spontaan in brand. Hoe Samsung dit in de Galaxy Note 8 gaat oplossen, wordt een punt waar niet alleen de internationale pers, maar ook diverse overheden kritisch naar zullen kijken.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.