Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook voegt Instagram- en Messenger-notificaties samen

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2017, 0:12 CategorieApplicaties

Facebook, eigenaar van zowel Messenger als Instagram, voegt de notificaties van beide apps samen. Het sociale netwerk heeft hiertoe al wat stappen genomen. Maar niet iedereen zal de nieuwe mogelijkheid ontvangen.

Samenvoeging

Met de samenvoeging van notificaties wil Facebook zijn gebruikers kennelijk binnen de dienstverlening van het bedrijf houden. Het wordt voor gebruikers die beide apps bezitten, makkelijker om van de ene naar de andere over te schakelen. Nu kan dat alleen nog door uit de ene app te gaan en dan de ander te openen. Dat kan straks vanuit beide apps.

Screenshot: CNET

Update

Facebook rolt deze nieuwe mogelijkheid uit in zijn laatste app-update. Voor Android is die nog niet beschikbaar, voor iOS wel. Na installatie van de update kan er binnen één app geschakeld worden tussen Facebook, Messenger en Instagram.

Kleine proef

Facebook heeft tegen nieuwssite CNET gezegd dat het bedrijf een kleine proef uitvoert om te zien of mensen hiervan gediend zijn. Dus lang niet iedereen zal deze nieuwe mogelijkheid binnen krijgen.

Facebook heeft al eerder combinaties proberen te maken. De Messenger-app in Facebook was al eerder te zien, en een tikje op het icoon van Messenger opende de bijbehorende app. Ook is het al mogelijk om vanuit Instagram een foto op Facebook te plaatsen.

Drie apps

Nu wordt het dus nog makkelijker gemaakt om te kiezen waar je berichten of foto’s gaat uploaden. Zonder ooit de dienstverlening van Facebook te verlaten, kun je tussen de drie apps schakelen en krijg je overal notificaties van alledrie te zien. Voor Facebook heeft dit voordelen, want het sociale netwerk kan zo ononderbroken al zijn advertenties aan zijn gebruikers laten zien.

En WhatsApp?

Wat onvermeld blijft in de berichtgeving, is of Facebook ook nog van plan is om WhatsApp aan deze app-samenwerking toe te voegen. De chatdienst is eveneens eigendom van Facebook, maar tot nu toe staat die los van de andere apps van het sociale netwerk. Te verwachten valt dat Facebook hier wat omzichtiger mee is, omdat veel WhatsApp-gebruikers al direct na de overname door Facebook hebben laten weten dat ze hier niet van gediend zijn.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.