Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Allo kan nu gepersonaliseerde stickers maken op basis van je selfies

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2017, 10:18 CategorieApplicaties

Mocht je vaak selfies maken, dan hebben we goed nieuws: met Google Allo is het mogelijk die nu om te zetten in gepersonaliseerde stickers. Google maakt hiervoor gebruik van machine learning, waarmee gekeken kan worden naar vormen en kleuren.

Selfies maken voor stickers met Google Allo

Op sociale media gaat er haast geen dag voorbij zonder selfies: of je ze nu zelf maakt of ze voorbij ziet komen. De selfie is nog steeds onverminderd populair en dat is de reden dat Google het mogelijk maakt de foto’s van je gezicht om te zetten in gepersonaliseerde stickers. Dat kan met de berichtendienst Google Allo. De zoekmachinegigant maakt hiervoor gebruik van een speciaal algoritme dat in staat is om dingen als de kleuren van je ogen te zien en te verwerken in een plaatje, dat je vervolgens kunt gebruiken in je gesprekken.

Wellicht zal de sticker niet precies jouw evenbeeld creëren, maar met 563 quadriljoen mogelijke combinaties aan factoren komt er ongetwijfeld iets uit de bus dat enigszins op je lijkt. Google focust zich wel meer op een bepaald thema dan een letterlijke representatieve versie van jezelf, waardoor bepaalde dingen alsnog zullen afwijken — maar dat is dan ook de bedoeling. De eerste set stickers die je op basis van je selfie kunt maken spreken je ‘sarcastische kant’ aan, aldus Google. Toekomstige mogelijkheden zullen meer thema’s bevatten.

De functie wordt nu uitgerold naar Android-gebruikers. iOS-gebruikers moeten nog iets langer wachten.

  • Google Allo
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.