Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant kijkt binnenkort mee door de camera van je smartphone

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 19:26 CategorieApplicaties

Google heeft tijdens I/O 2017 aangekondigd dat de camera op een smartphone binnenkort ook toegang krijgt tot de slimme functies van Google Assistant. Zo kan de Assistant helpen bij het invoeren van een wifi-wachtwoord wanneer je de camera op een wachtwoord richt.

Google Assistant in de camera

Google introduceert binnenkort enkele slimme functies van de Google Assistant voor de camera op smartphones (maar voorlopig nog niet op tablets). Dat heeft Google woensdag tijdens Google I/O 2017 aangekondigd. De smartphonecamera kan analyseren waar je naar kijkt en kan informatie op basis van context verzorgen. Wanneer je de camera op een bloem richt, dan zal de Assistant vertellen wat voor bloem het is. Richt je hem op een concertposter, dan kan de assistent laten zien waar je kaartjes koopt of video’s van de band kunt vinden.

Ook kan de Google Assistant helpen bij het invullen van een wifi-wachtwoord van een nieuw of onbekend wifi-netwerk, wanneer je de camera richt op de gegevens die vaak achterop de router staan. Dit zijn natuurlijk allemaal geen nieuwe features. Zo gebruikt Google Vertalen al een soortgelijke technologie om direct woorden te vertalen van menu’s, straatborden, et cetera. Achter de schermen leunt Google hiervoor op techniek die Google Lens wordt genoemd. Google Lens zal ook naar Google Photos gaan komen, laat de zoekmachinegigant weten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.