Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google is voornemens de functie Instant Apps binnenkort te lanceren’

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2017, 9:42 CategorieAndroid

Binnenkort zou Google nog wel eens de functie Instant Apps kunnen gaan lanceren voor iedereen die tenminste Android 7.1.1 gebruikt. De mogelijkheid werd vorig jaar tijdens Google I/O aangekondigd en sindsdien hebben we er weinig over gehoord.

Android Instant Apps onderweg?

Tijdens Google I/O 2016 kondigde Google Instant Apps aan: een functie waarmee je applicaties kunt uitproberen, zonder ze eerst te hoeven downloaden en installeren. De functie werd uitgerold naar een klein groepje gebruikers, maar sindsdien hebben we er eigenlijk niets meer over gehoord. Daar kan binnenkort mogelijk verandering in komen, want het ziet ernaar uit dat Google momenteel de functie iets breder aan het testen is. Ook is de functie opgedoken in de code van de Google Play Store-app, waardoor de geruchten oplaaien.

In de code is namelijk een regel te vinden die wijst op de mogelijkheid Instant Apps weer uit te schakelen. Ook is te zien dat sommige apps een speciale indicator krijgen wanneer de mogelijkheid wordt ondersteund. Wanneer de functie nu wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wie er straks mee aan de slag kan. Eerder kwam de functie alleen naar de mensen die Android 7.1.1 op hun toestel hadden staan — en vorig jaar waren dat alleen de Nexus- en Pixel-apparaten. Hopelijk horen we snel meer van de zoekmachinegigant.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.