Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos laat je binnenkort gemakkelijker foto’s delen met anderen

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 20:12 CategorieApplicaties

Tijdens Google I/O 2017 heeft Google bekendgemaakt dat gebruikers van Google Photos binnenkort meer opties met betrekking tot delen krijgen. Ook krijgen de mensen in de VS de kans om direct een fotoboek te bestellen.

Zo kun je straks gemakkelijker delen

Foto’s delen via Google Photos kan natuurlijk al, maar kan soms nogal een rompslomp zijn. Dat wil Google gemakkelijker maken, laat de zoekmachinegigant weten tijdens Google I/O 2017. Daarom introduceert het bedrijf drie nieuwe manieren om foto’s met andere mensen te delen. Zo kan de applicatie nu al zien wie er op een foto staat en die persoon taggen. Maar straks is het zo dat Photos ook de suggestie kan doen om een foto automatisch met diegene te delen. Google noemt dat suggestion sharing (wat vrij vertaald deelsuggestie kan zijn).

Daarnaast wordt het mogelijk om complete bibliotheken te delen met iemand anders. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is iemand uit te kiezen met wie je een aantal foto’s wil delen. Alle foto’s die je daarna uploadt, zullen ook automatisch worden gedeeld met die gekozen persoon. Je kunt alle foto’s delen, maar er ook voor kiezen om bepaalde foto’s, op basis van gezichtsherkenning, te delen. Daarnaast kunnen de mensen in de Verenigde Staten direct een fotoboek bestellen vanuit de applicatie. Of die functie naar Nederland komt, is niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.