Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Protect moet in Android O alles veel beter beveiligen

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 23:41 CategorieAndroid

Google Play Protect is een verdere uitbouw van de veiligheidschecks die Google zelf al toepast op apps in de Play Store. Maar het gaat vanaf Android O verder. Google maakt het makkelijker om apps die malware bevatten, van je apparaat af te krijgen. En de Android Device Manager, die je een gestolen of kwijtgeraakte telefoon laat terugvinden, gaat Find My Device heten.

Strijd tegen malware

Inmiddels zijn er meer dan een miljard Android-gebruikers, meldt Google trots. Dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee: al die gebruikers moeten veilig met hun telefoon of tablet kunnen omgaan. Android is tot dusver vrij vaak doelwit geweest van malware-aanvallen, vooral van apps die buiten de officiële Play Store worden gedownload. Met Google Play Protect wordt gehoopt dat die aanvallen sterk verminderen.

Find My Device

Find My Device is onderdeel van Google Play Protect. Het lijkt qua werking erg op de bestaande Android Device Manager, die wordt vervangen. De app laat je op afstand vanaf een ander toestel of een browser zien waar je telefoon is. Je kunt ermee op afstand desgewenst het toestel laten blokkeren, overgaan of wissen. Er kan ook een boodschap op het lockscreen worden gezet, zodat een eerlijke vinder weet van wie de telefoon is en hem kan terugbrengen.

Vijftig miljard app-scans per dag

Om alle Android-apparaten te beveiligen tegen malware, worden dagelijks vijftig miljard apps gescand op alle apparaten die actief zijn onder Android. Deze extra veiligheidsklep wordt ingevoerd bovenop de gebruikelijke controles op malware, die al plaatsvinden voordat een app in de Play Store wordt gezet. App-ontwikkelaars die de regels overtreden en gebruikers opzadelen met malware, worden door Google uit de Play Store geweerd.

Chrome

Veiligheid wordt ook vergroot in de mobiele browser Chrome. Komt die op een site die niet veilig wordt gevonden, dan verschijnt een rood scherm waarop staat dat de site malware bevat en direct verlaten moet worden.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.