Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voert kleine cosmetische veranderingen door aan Google Play-app

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2017, 9:32 CategorieApplicaties

Google rolt op dit moment een nieuwe versie van de Google Play Store uit naar iedereen die Android gebruikt op zijn smartphone of tablet. De update brengt geen grote veranderingen met zich mee, maar past wel het app icoon aan.

Nieuw app icoon voor Google Play

Google houdt ervan om dingen nog wel eens aan te passen. Dat is ook vandaag het geval, aangezien sommige Android-gebruikers een verandering hebben opgemerkt bij de app van de Google Play Store. De zoekmachinegigant heeft namelijk het icoontje aangepast. Voortaan zul je niet langer het tasje zien met daarin het logo van de Play Store, maar zul je alleen dat logo aantreffen. Door deze verandering lijkt het icoon veel meer op de iconen die Google onlangs heeft aangepast, van Play Muziek, Play Boeken en de rest van de bundel.

En iets dat een nog veel kleinere aanpassing is: ook het icoontje in de notificatiebalk is aangepast. Wanneer je een app(update) downloadt, dan zag je altijd een tas met daarin een vinkje staan. Voortaan tref je ook daar alleen het driehoekje van Google Play aan, inclusief het vinkje dat aangeeft dat de download geslaagd is. De kleur van het icoontje kan overigens nog veranderen in de notificatiebalk: het is afhankelijk van de type content die je hebt gedownload. De update wordt nu naar iedereen uitgerold. Ook kun je hier alvast de nieuwe apk downloaden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.