Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grafische drivers zijn met Android O via Google Play te updaten

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 10:56 CategorieAndroid

Toestellen die straks worden geleverd met Android O, kunnen updates ontvangen voor de grafische drivers op het apparaat. Mogelijk heeft dit te maken met het eerder aangekondigde Project Treble, maar er zijn nog geen details beschikbaar.

Grafische drivers te updaten met Android O

Tijdens een Android Fireside Chat op Google I/O, een moment waarop app-ontwikkelaars vragen kunnen stellen aan de mensen achter Android, is naar buiten gekomen dat toestellen die straks op Android O draaien in staat zijn updates te ontvangen voor de grafische drivers. Deze functie komt waarschijnlijk alleen naar smartphones en tablets die uit de doos worden geleverd met het nieuwe Android en komt dus waarschijnlijk niet naar de huidige apparaten toe. Helaas zijn er nog geen details beschikbaar over deze functionaliteit.

Mogelijk wordt deze techniek gebaseerd op Project Treble, dat Google vorige week aankondigde. Treble zorgt ervoor dat Android modulair wordt, waardoor bepaalde onderdelen sneller kunnen worden geüpdatet door andere fabrikanten. Als het klopt dat het mogelijk wordt grafische updates te updaten via Project Treble, dan is het dus ook meteen zo dat oudere toestellen die mogelijkheid niet krijgen — Project Treble komt namelijk niet naar oudere Android-apparaten. Het wachten is nu totdat Google meer informatie hierover vrijgeeft.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.