Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat gebruikers nu ook foto’s uploaden via mobiele versie van website

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2017, 9:30 CategorieApplicaties

De fotodeeldienst Instagram heeft laten weten dat gebruikers voortaan ook foto’s en video’s kunnen uploaden via de mobiele website. Dat kan alleen wanneer je die website ook daadwerkelijk bezoekt op een mobiel apparaat.

Foto’s uploaden via mobiele site van Instagram

De mobiele website van Instagram was voorheen niet zo uitgebreid. Wilde je je foto’s uploaden, dan moest je toch echt de app downloaden voor het platform naar keuze. Wel kon je op die site je feed en andere foto’s bekijken. Maar daar is nu verandering in gekomen. Want wanneer je nu naar de mobiele website van de fotodeeldienst gaat, op je smartphone of tablet, dan ben je wel degelijk in staat content te uploaden op deze manier. Het werkt alleen in mobiele browsers: probeer je dit op een desktop of laptop, dan verschijnt de optie niet in beeld.

De reden dat Instagram deze verandering heeft doorgevoerd, heeft te maken met het idee om de dienst zo toegankelijk als mogelijk te maken. Het moet eigenlijk niet uitmaken welk apparaat je bezit of wat voor netwerk je hebt: je moet altijd de fotodeeldienst kunnen gebruiken wanneer jij dat wil en hoe je dat wil, aldus een vertegenwoordiger tegenover TechCrunch. Deze zet is met name bedoeld voor de mensen in landen waar het internet niet snel genoeg is om een volledige app te downloaden — maar is ook voor de rest van de wereld handig.

  • Delen:
Acer Spin 5
Acer Spin 5
Windows 10
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.