Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram test nieuwe optie waarmee je foto’s kunt archiveren

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 10:22 CategorieApplicaties

Instagram test momenteel een nieuwe functie waarmee gebruikers hun foto’s kunnen archiveren, in plaats van meteen te verwijderen. In de komende maanden krijgen veel meer mensen toegang tot deze nieuwe functionaliteit.

Foto’s archiveren op Instagram

De fotodeeldienst Instagram rolt een nieuwe functie uit naar een beperkt groepje gebruikers: archiveren. Het archiveren van foto’s moet als alternatief voor het verwijderen van foto’s ingezet gaan worden (want hoe meer foto’s er op de site staan, hoe beter natuurlijk). Wanneer een post is gearchiveerd, dan is die niet meer zichtbaar voor het publiek. Wel blijft de foto bestaan binnen de dienst, maar kan alleen de oorspronkelijke uploader die foto bekijken. Ook kun je ervoor kiezen die foto later alsnog op het netwerk te plaatsen.

Straks is het mogelijk een foto op te slaan door naar een foto te gaan en op de drie puntjes te tappen. Daar tref je de archiefoptie aan. Daar tref je aan de rechterkant ook een soort klok aan — tap daar op en je komt uit bij de gearchiveerde foto’s. Momenteel test Instagram deze nieuwe optie dus met een kleine groep gebruikers en het is nog niet bekend wanneer de functie wordt uitgerold naar iedereen. Het kan zijn dat de feature dan ietwat aangepast is, maar dat zien we ongetwijfeld tegen de tijd dat de functie wereldwijd wordt uitgerold.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.