Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad met 10,5-inch scherm wordt net zo groot als iPad met 9,7-inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2017, 21:29 CategorieiPad

Apple’s WWDC-bijeenkomst voor ontwikkelaars komt er weer aan, en de vertrouwde financieel analist Mijng-Chi Kuo van KGI weet al te melden dat Apple hier een nieuwe iPad zal presenteren met een 10,5-inch scherm. Dat scherm is groter dan die van de huidige 9,7-inch iPad, maar doordat de randen kleiner worden gemaakt, wordt de tablet toch ongeveer even groot.

Massaproductie

Dat verhaal deed al eerder de ronde, maar het is fijn dat een door velen serieus genomen analist het nu ook meldt. Begin juni weten we meer, als de WWDC-conferentie plaatsvindt. Kuo meldt dat hij weet dat de massaproductie ook al in juni van start gaat. Dus een presentatie van het nieuwe apparaat rond die tijd is dan wel logisch.

Behuizing even groot

Kuo weet over het scherm te melden dat het een flink stuk groter is dan dat van de huidige iPads met hun 9,7-inch schermen. Echter, de gehele behuizing zal niet groeien door het grotere scherm. De brede randen rondom worden wat ingekrompen, zodat de tablet ongeveer dezelfde afmetingen blijft behouden.

iPad Pro

Over de interne hardware meldt Kuo niet zoveel. Eerdere geruchten melden dat er een Apple A10X-processor in komt te zitten en dat de nieuwe tablet mogelijk een iPad Pro wordt. Dat betekent dat je er met een Apple Pencil op moet kunnen tekenen en schrijven. Met de introductie van de nieuwe iPad met 10,5-inch scherm, zijn de aloude iPads met 9,7-inch schermen niet onmiddellijk verdwenen. Die blijven daarnaast waarschijnlijk ook nog gewoon verkocht worden. Dat zou ook gelden voor de huidige iPad Pro’s van 9,7 en 12.9-inch. De 10,5-inch versie wordt dus een soort middenmaatje.

iPhone

De smallere randen van deze nieuwe iPad zouden later dit jaar ook worden geintroduceerd op de nieuwe iPhone. Maar de geruchten hierover zijn nog erg vaag. In ieder geval belooft de WWDC-conferentie interessanter te worden dan een presentatie van de gebruikelijke software-updates van de besturingssystemen en apps van Apple.

Onlangs circuleerde een plaatje van een hoesje voor de iPad 10.5. Het is onduidelijk of de accessoiremaker meer weet dan wij, of dat hij maar wat heeft geprobeerd.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.