Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de Essential Phone: modulaire smartphone met 5,71″-scherm

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 18:02 CategorieHardware

De man achter Android heeft een nieuwe smartphone aangekondigd: de Essential Phone. Deze modulaire smartphone heeft een 5,71″-scherm. Een markant detail: de frontcamera zit in het scherm verwerkt, waardoor de rand aan de bovenkant zo goed als weg is.

Dit is de Essential Phone

De man achter Android, Andy Rubin, heeft een grote smartphone aangekondigd met een scherm van 5,71-inch. De phablet kost 699 dollar (ruim 625 euro) en biedt voor die prijs moderne specificaties en een zo goed als randloos scherm aan. Opvallend is dat het scherm de bovenkant van het apparaat aantikt en dat de frontcamera erin verwerkt zit, iets waar Samsung en Xiaomi niet voor hebben gekozen in hun designs. Het scherm bedekt dus bijna de complete voorkant van de phablet, op de dikkere rand aan de onderkant na.

Aanvankelijk komt de Essential Phone alleen naar de Verenigde Staten. Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 835 aan, samen met 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Het ziet ernaar uit dat de smartphone op Android gaat draaien, en niet het vandaag aangekondigde Ambient OS. Ook lijkt het erop dat Essential niet alleen design hoog in het vaandel heeft staan: er is ook gelet op de stevigheid. De combinatie van titanium en keramiek moet ervoor zorgen dat de smartphone niet snel kapot zal gaan.

Modulaire smartphone

De Essential Phone wordt gelanceerd als een modulaire smartphone. Er komen verschillende accessoires uit op de markt, die via een magnetische aansluiting draadloos data kan overbrengen. Ook komt er een oplaaddock uit en zul je er een 360-graden-camera op kunnen aansluiten. Er is geen usb-type-c-poort of koptelefoonaansluiting, maar de smartphone zal wel worden verscheept met een dongle waar je een koptelefoon op kunt aansluiten. Op de achterkant zit een dualcamerasysteem van dertien megapixel; de frontcamera is acht megapixel.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.