Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Matebook E 2-in-1-tablet is de nieuwste van Huawei

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 16:33 CategorieWindows

Huawei heeft dinsdag een nieuwe versie van de 2-in-1-variant van de Matebook aangekondigd: het is de Huawei Matebook E. Het nieuwe model is voorzien van een Kaby Lake-Y-processor en wordt geleverd met een verbeterde toetsenbordhoes.

Dit is de Huawei Matebook E 2-in-1-tablet

Huawei heeft dinsdag een nieuwe versie van de Matebook onthuld: het is de 2-in-1-tablet Matebook E. Het nieuwe model beschikt over een scherm van 12-inch en een schermresolutie van 2.160 bij 1.440 pixels. Consumenten hebben straks de keuze uit 4 of 8 GB aan werkgeheugen, evenals 128 of 256 GB aan pcie solid state-geheugen. De E heeft ook een accu van 33.7 watt aan boord en Huawei belooft dat de tablet daar zo’n 9,5 uur mee zou moeten kunnen werken. Uiteraard is dat afhankelijk van het gebruik en welke programma’s je open hebt staan.

Onder de motorkap treffen we tevens de Intel Core M3-7Y30- of Core i5-7Y54-processor aan, beiden met Intel HD 615-gpu’s. Verder is er een vingerafdrukscanner aanwezig en mogen we rekenen op een usb-type-c-poort en koptelefoonaansluiting. De meegeleverde toetsenbordhoes kan overigens ook als standaard gebruikt worden — er zit geen kickstand in de tablet. Met die hoes is de Matebook E in een hoek van 160 graden neer te zetten. Wanneer de nieuwe Matebook 2-in-1 in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is helaas niet bekendgemaakt.

Prijzen Huawei Matebook E

  • Core M3 met 4 GB RAM en 128 GB ROM voor 999 euro
  • Core i5 met 4 GB RAM en 256 GB ROM voor 1.199 euro
  • Core i5 met 8 GB RAM en 256 GB ROM voor 1.299 euro

Update 23/05 21.00: Huawei heeft inmiddels laten weten dat de Matebook E niet naar Nederland zal komen.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.