Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt officieel de nieuwe Microsoft Surface Pro aan

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 14:54 CategorieWindows

Microsoft heeft op dinsdag een nieuwe versie van de Microsoft Surface Pro aangekondigd. De nieuwste toevoeging aan de Surface-familie is sneller dan zijn voorgangers en heeft een batterijduur tot wel 13,5 uur. De naam heeft het cijfer verloren –  dus geen 5 – wat volgens Microsoft meer duidelijkheid schept.

Dit is de nieuwe Microsoft Surface Pro

Tijdens een evenement in Shanghai heeft Microsoft een nieuwe Surface Pro aangekondigd. Dit is een tablet die is voorzien van een toetsenbord, dat ook als beschermhoes te gebruiken is – net als zijn voorgangers. De nieuwe Microsoft Surface Pro is sneller dan zijn voorgangers, heeft een batterijduur tot wel 13,5 uur en beschikt over een lichter en verfijnd design, zo laat Microsoft dinsdag in een persbericht weten. De Surface Pro is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 15 juni 2017 geleverd.

In vergelijking met de Surface Pro 4 moet de Surface Pro sneller zijn en tot vijftig procent meer batterijduur leveren. De Microsoft Surface Pro is 8,5 millimeter dik en heeft een gewicht vanaf 768 gram. Er kan gekozen worden uit drie verschillende modellen met een m3-, een i5- of een i7 Intel Core-processor. De m3- en i5-modellen zijn stil doordat er geen ventilator in zit. Het i7-model bevat hybrid cooling. Het 12,3-inch display is voorzien van een 2736 bij 1824 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we naast de processor 4GB tot 16GB aan werkgeheugen en 128GB tot 1TB aan opslaggeheugen terug.

Zoals verwacht krijgt de nieuwe Surface Pro geen usb-c-poort. Microsoft houdt vast aan  zijn eigen Surface Connect-aansluiting die ingezet wordt voor het opladen van het apparaat en het koppelen van accessoires. Daarnaast beschikt de tablet over een 3,5mm-audioaansluiting, mini-displaypoort en een usb-type-a-poort. Later dit jaar zal er ook een LTE-Advanced-versie van de Surface Pro beschikbaar komen, zodat je hem ook onderweg kunt gebruiken. Alle modellen draaien op Windows 10 Pro.

Microsoft Surface Pro: toetsenbord en andere accessoires

Het keyboard op de nieuwe Microsoft Surface Pro Signature Type Cover heeft een key travel van 1,3 millimeter, waardoor je er waarschijnlijk snel op kunt typen. De glazen trackpad kan met vijf vingers tegelijk worden bediend en heel het keyboard is verpakt in zacht en duurzaam Alcantara-materiaal. De Surface Pro Signature Type Cover komt in drie kleuren beschikbaar: platina, bordeauxrood en kobaltblauw.

Het apparaat kan met het nieuwe scharnier in een hoek tot 165 graden worden neergezet, wat de optimale positie is om erop te schrijven of te schetsen. Het 12,3-inch PixelSense aanraakgevoelige scherm biedt daarnaast ondersteuning aan voor de nieuwe Surface Pen en de Surface Dial. De nieuwe Surface Pen moet twee keer zo nauwkeurig werken als de vorige versie en heeft 4096 drukpunten. Hierdoor moet het schrijven en tekenen sneller en vloeiender gaan. Tevens kan de nieuwe Surface Pen schuin worden gebruikt en kun je daardoor met schaduw tekenen. Ook de Surface Pen zal in drie kleuren beschikbaar komen: platina, bordeauxrood en kobaltblauw. De accessoires worden niet meer standaard meegeleverd; ze zijn dus los te koop.

Prijs en beschikbaarheid Microsoft Surface Pro

De Microsoft Surface Pro komt op 15 juni 2017 beschikbaar in Nederland voor een prijs vanaf 949 euro. De pre-order voor de nieuwe Surface Pro en Surface Pro Signature Type Cover (vanaf 20 juli 2017 beschikbaar) start vandaag in de Microsoft Store. De nieuwe Surface Pen zal in de komende weken beschikbaar komen.

Prijzen en configuraties

CoreM/128GB i5 4/128GB i5 8/256GB i7 8/256GB i7 16/512GB i7 16/1TB
Prijs 949 euro 1149 euro 1449 euro 1799 euro 2499 euro 3099 euro

 

Surface Typecover Pro Black Black met FP Platinum Kobaltblauw Bordeauxrood
Prijs 149 euro 179 euro 179 euro 179 euro 179 euro
Beschikbaar per al beschikbaar al beschikbaar 20 juli 20 juli 20 juli

 

Meer informatie over deze convertible vind je in onze tablet database. Hier kun je alle tablets en convertibles die in Nederland te koop zijn vergelijken.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.