Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Motorola werkt aan een nieuwe tablet’

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 22:50 CategorieAndroid

Hoewel Motorola ooit de eerste fabrikant was die een Androidtablet maakte, heeft deze fabrikant al heel lang geen tablet meer geproduceerd. Volgens informatie die Android Police te weten is gekomen, komt daar binnenkort verandering in.

Screenshot

Een bron die Android Police als betrouwbaar omschrijft, heeft gezegd dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe tablet. De eerste in jaren. De bron heeft een screenshot overhandigd die een feature van deze tablet onthuld, en wel de ‘productivity modus’ die we ook kennen van bepaalde Lenovo-tablets.

Hardwareprestaties

Op het bijbehorende icoon is geen telefoon, maar een tablet te zien. De nieuwe feature is waarschijnlijk bedoeld om de hardwareprestaties van de tablet op te krikken.

Premium

De tablet lijkt een 9- of 10-inch exemplaar te worden, dus een grotere in de huidige markt. Het apparaat zou volgens de bron een ‘premium look en feel’ krijgen. Verder is er nog bitter weinig informatie beschikbaar. Een processor, schermresolutie of iets anders: het is allemaal nog gokken. In ieder geval lijkt het er wel op dat deze tablet 4G-connectiviteit krijgt en kennelijk bedoeld is als high-end apparaat.

Productivity modus

Over de release van het apparaat, laat staan de datum en de landen waar hij zal worden verkocht, is nog niets te zeggen. Er valt hooguit iets af te leiden uit het screenshot die de ‘productivity modus’  laat zien. Kennelijk is het mogelijk om openstaande apps op een balk vast te pinnen, waar je snel kunt wisselen tussen de diverse programma’s. Dat scheelt de gebruiker tijd. Deze Windows-achtige functie zou in ieder geval meekomen met de nieuwe Motorola-tablet.

Windows-achtig

Windows-achtige functies in Android kennen we ook al van Remix OS. Dat valt op alle Androidtablets te zetten en is gratis. Tabletsmagazine heeft enige tijd geleden een Remix OS-tablet van het merk Chuwi gereviewd. Die review staat hier.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.