Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix laat geroote toestellen de Android-app niet meer downloaden uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2017, 11:22 CategorieApplicaties

Eigenaars van een Android-toestel dat geroot is zijn helaas niet meer in staat de Netflix-app uit Google Play te downloaden. Mocht je toestel geroot zijn en heb je de app er al op staan, dan kun je die voorlopig nog wel gebruiken.

Netflix-app in Google Play

Gebruikers die hun Android-smartphone of -tablet hebben geroot kunnen voortaan de Netflix-app niet meer uit Google Play halen. De videostreamingdienst heeft er namelijk voor gekozen die toestellen voortaan uit te sluiten. Wanneer je een geroot apparaat hebt en je probeert de applicatie te downloaden, dan krijg je in beeld te zien dat het toestel niet compatible is met jouw Android. Het gaat om versie 5.0 van de applicatie, die voortaan direct leunt op het Widevine DRM-systeem van Google. Daardoor valt de ondersteuning dus weg.

Mocht je de Netflix-app al op je geroote Android hebben staan, dan kun je die voorlopig nog gebruiken. Voorlopig dan, want het is niet duidelijk of de videostreamingdienst besluit die ondersteuning ook terug te trekken. De kans is aanwezig dat de onderliggende veranderingen er voor kunnen zorgen dat de app straks alleen nog werkt op apparaten die niet geroot zijn. De vraag is nu ook nog of dit effect gaat hebben op het ledenaantal van de dienst: want wellicht kiezen sommige mensen ervoor hun abonnement nu op te zeggen.

  • Netflix
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.